HTML

Szólásszabadság

  • Naki vagyok kerdojel: Én sem értek egyet a cikk mondanivalójával. A műsor olyan, amilyen, a lényegét kell nézni. Pl. a h... (2013.07.17. 22:36) segítség, tönkrementem!
  • eLevente: Ha még blogod se lesz, akkor legalább sörözni menjünk már el :) (2010.07.01. 16:51) mizu
  • HaRaN: ? :-) (2010.06.30. 21:26) pachelbel
  • btkmersajt: 3 (2010.06.30. 21:21) pachelbel
  • btkmersajt: Kuuuuurva pachelbel, már olyan régóta mindig csak ezt találom itt. Tudom, hogy én vagyok a hüje, h... (2010.05.03. 12:56) pachelbel
  • Utolsó 20

radiobloglink

2008.04.24. 05:03 HaRaN

háziorvos

A hetekben sikerült több ízben megtapasztalnom közelebbről a magyar egészségügy helyzetét és rájöttem, hogy reformra van szükség. Nem akarok én messzmeenő átszervezéseket hirdetni, vagy egetrengető reformokat hinteni a nép lábai elé, csak egy aprósággal könnyíteném a hozzám hasonló helyzetű embereket:
Korhatáros rendelő

Az a helyzet, hogy az ember bemegy arendelőbe szorongató problémájával, esetleg munkahelyről megy el, hogy orvosi ellátásban részesüljön és a következő megdöbbentő állapot fogadja: Konstans 5-6 vidám nyugdíjas várakozik a rendelőben. Rutinos páciensként újsággal, vagy könyvvel érkeznek. Köszöntik egy napja nem látott ismerőseiket, majd békésen kivárják, hogy rájuk kerüljön a sor. Hogy mi a problémájuk? Szociális elvonási tünetek. Egész pontosan cseverészni járnak a rendelőbe, mert a doki ugyis meghallgatja. A nyöszörgő beteg meg várja ki, amig Marika néni elmeséli egész napját, hogy mennyit nőtt az unokája, hogy mennyire odaégett a pite és hogy az a szemtelen szomszéd már megint új nővel érkezett haza. Az orvos pedig hallgatja, pedig csak néhány részletben tér el a tegnapi sztoritól.
Nem akarok én bántani senkit, de legalább lenne egy olyan rendelő, ahonnan ki vannak szűrve az ehhez hasonló setek, hogy tényleg az kerüljön sorra akinek orvosi problémája van. Ilyen nagy kérés ez???

8 komment

Címkék: elgondolkodós velemtörténős


A bejegyzés trackback címe:

https://haran.blog.hu/api/trackback/id/tr96439725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőlőszem 2008.04.26. 22:36:06

Néha tényleg nagyon meglepődöm, hogy mennyire, sematikus, sztereotipikus, rosszindulatú és felszínes tudsz lenni, és el is hiszed hogy komolyan ez a véleményed, csak hogy legyen egy félig poénos, félig veszélytelenül igaznak mondható bejegyzésed. arra emlékeztet, amikor a nagyobb társaságokban a "főbika" valami sztereotíp nagy igazságot bőg el mély, hangos hangján, a többiek meg egyetértően, vigyorogva bólogatnak neki fél kezükkel a sörüket fogva, és közben magában mindegyik, vagy a normálisabbak, de lehet hogy még a főbika is arra gondol, hogy ha jobban belegondolna, kicsit más szemszögből nézné a dolgokat, és nem akarna mindenáron a szólóló lenni, vagy csak az a típus, aki a felszínes cinizmussal viszi a hátán a társalgást, talán nem egészen így gondolná. és döbbenten csodálkozom , amikor összehasonlítom azt, aki ilyeneket mond, ilyen bejegyzéseket ír, azzal az emberrel, akivel régen sokat beszélgettem. á

HaRaN 2008.04.27. 00:20:28

azt mindenesetre elértem, hogy végre valaki kommentelje amit irok. amugy nem igazán értem ezt a cinizmusba burkolt lenéző szöveget. mivel nem értesz egyet?

ame 2008.05.20. 04:42:53

Nos, egy hasonló felajánlás, amely a telefoncégek bővülő piacának kecsegtető lehetőségén keresztül próbálja egy kis levegőhöz juttatni az orvos- és betegtársadalmat:
Javaslom, hogy a nyugdíjas korosztály elérésével az ingyen utaztatás mellett, a telefontársaságok csökkentett tarifák segítségével próbálják meg behálózni a nyugdíjasokat. Profit:
1. Mivel a nyugdíjasok létszáma elég tehetős ezért egy idő után a csökkentett tarifák meghozzák a várt profitot
2. Marika néniken már nem kellene kimozdulnia egy könnyed délutáni csevelyhez, amely a csirkepaprikás összetevőinek és a szomszéd kóros férfifogyasztásának megvitatására koncentrálódik. (Sőt, talán az sem ártana, ha egy-két társaság beruházna egy ingyenesen hívható zöld számra, amely a következőképpen működne: Üdvözlöm!Ön a Nyugdíjas Csevegő ingyenesen hívható zöld számát tárcsázta.Ha bármi panasza van, fáj valamije, kérem nyomja meg az 1-es gombot, ha a napi menüről szeretne diskurálni, kérem válassza a 2-es gombot, ha a szomszédok zavarják, kérem nyomja meg a 3-as gombot, ha politizálni szeretne kérem a 4-es gombot válassza és a fiatal generációval van problémája kérem válassza az 5-öst, bármi egyéb esetén a 6-ost. If you want english menu please press 7. Esetleg a kezelő kapcsolásáig szólhatna a Millió rózsaszál című örök klasszis)
3.Így talán a rendelők telítettsége is csökkenő tendenciát mutatna

HaRaN 2008.05.20. 14:50:18

:D
lassan az ötletek tárháza talán meghozza a várt eredményt.

a millió rózsaszál mindenesetre ütős..

Etain · http://www.etain.blog.hu 2008.05.21. 01:05:53

Csak nehogy aztán valaki népszavazást akarjon tartani! :P

HaRaN 2008.05.21. 01:09:46

"ha politizálni szeretne kérem a 4-es gombot válassza"

Etain · http://etain.blog.hu 2008.05.21. 11:18:16

A pontos percdíjakról nincs infó, úgyhogy nem mertem megkockáztatni. ((:
süti beállítások módosítása