HTML

Szólásszabadság

  • Naki vagyok kerdojel: Én sem értek egyet a cikk mondanivalójával. A műsor olyan, amilyen, a lényegét kell nézni. Pl. a h... (2013.07.17. 22:36) segítség, tönkrementem!
  • eLevente: Ha még blogod se lesz, akkor legalább sörözni menjünk már el :) (2010.07.01. 16:51) mizu
  • HaRaN: ? :-) (2010.06.30. 21:26) pachelbel
  • btkmersajt: 3 (2010.06.30. 21:21) pachelbel
  • btkmersajt: Kuuuuurva pachelbel, már olyan régóta mindig csak ezt találom itt. Tudom, hogy én vagyok a hüje, h... (2010.05.03. 12:56) pachelbel
  • Utolsó 20

radiobloglink

2008.05.25. 17:41 HaRaN

segítség, tönkrementem!

Az imént láttam ezt a nagysikerű műsort a Spektrumon és nem hagyhatom szó nélkül ezt az alkotást:
A sztori nagyjából annyi, hogy egy házaspár boldog költekezésbe kezdett, természetesen hitelre, részletre és lizingre. Ugy érezték, hogy ráérnek fizetni. Született egy gyerek, ami plusz kiadásokat hozott és a feleség sem tudott dolgozni. több, mint 68000 dollár minuszba kerültek. Első látásra simán hülyék és meggondolatlan döntéseket hoznak, viszont a java csak most jön.
Megjelenik a műsor főhőse, a szakértő és mindent megoldó nő, aki kisujjal kihúzza őket a szarból világmegváltó tanácsaival, amikhez mindenképp egy ilyen szakemberre van szükség.
A tanácsok:
adják el a házat és az mindent megold
ha nem akarják eladni a házat, akkor
1. a magas kamatu számláról tegyék át az alacsonyabb kamatura a hitelt
2. szabaduljanak meg a kocsitól, amit lizingelnek
3. vásároljanak kevesebbért és gyűjtsenek kuponokat
4. a feleség dolgozzon részmunkaidőben.

Hát azt hiszem ezekhez a tanácsokhoz tényleg szakember kell:-D És ebből műsort csinálnak, amiből emberek tanulhatnak. A "szakember" leirja, hogy mire költenek havonta és mennyit keresnek, mire a házaspár meg csodálkozik, hogy "tényleeeg? nem is gondoltam volnaa!"
Pár honappal később főhősünk felkeresi a házaspárt, akik szélesvásznú vigyorral közlik, hogy jééé, kevesebbet költenek és fogy az adósság. Meg hogy csodát tett velük és hogy mekkorya zseni.

Tényleg ennyire hülyék az emberek?? Én ezt tényleg nem akarom elhinni...

8 komment

Címkék: siralmas


A bejegyzés trackback címe:

https://haran.blog.hu/api/trackback/id/tr77486878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bence 2008.05.26. 10:56:55

hmmm.... Mi lehet a kovetkezo lepes az ilyen musorok soraban? Segiiiitsseeeg, gombas a labam!!! - Szakerto: kend be, bazeg. Gombaslabu: Csodaember!!! Eltunt a labgombam! Tanits, mester!

HaRaN 2008.05.26. 18:09:02

Szerintem inkább az, hogy:
-Segítség?
-Igen.
-Ó igen, ezt a választ nem tudtam. Köszönöööm!

Rex 2008.06.07. 19:32:29

Nem feltétlenül hülyék. Senki sem tanította meg nekik, hogy bánjanak a pénzzel ami az emberek elnyomó többségére igaz. Iskolában sem tanítanak ilyen "haszontalan piszlicsáré" dolgokat ugye... igaz, hogy az meg kiknek az érdekét szolgálná és kikét nem :).

A sorozatban bemutatott modell nálunk is tapasztalható, rengeteg család ugyanígy él és nem képesek irányítani a készpénzáramlásukat. Ez a műsor sokat segíthet számukra, főleg ha magukra ismernek. Elég ha kizökkenti picit a mókuskerékből és elkezdenek gondolkodni.

HaRaN 2008.06.23. 12:31:44

Nem nagyon akarom elhinni, hogy iskolában kell tanitani ezeket:
1. onnan kérj kölcsön, ahol kevesebbet kell visszaadni
2. ne kérj kölcsön, ha nem muszáj
3. ha nincs pénzed, dolgozz
4. ha nincs pénzed add el valamid.

Ezek nem valami nagy tudományok. Bár egész jól be lehet épiteni matekórákba:
- Ha Évának 4 almája volt, de Kati 3at kölcsönvett, mennyi almája van Évának?
- Hát az attól függ, hogy milyen THM mellett és mennyi futamidőre adta kölcsön azt a 3at Katinak:-)

rozsomák 2008.12.13. 00:45:24

Sajnos pedig tényleg ez a helyzet, Rex-nek tökéletesen igaza van. Eszméletlen, hogy mennyire nem értenek a saját egyszerűbb pénzügyeikhez sem az emberek.

És én is azt mondom, hogy az iskola is hibás. Mert valami hátborzongatóan abszurd az, hogy az iskola, aminek az életre kéne nevelnie, minden bibe meg porzó meg kétszikű meg egyszikű bemagolását kötelezővé teszi, vagy hogy mikor született és mit írt Tóth Árpád vagy más, de hogy ami a gyakorlati életben elsődleges, arra nagy ívben tesz. Pedig nem ártana arra is néhány óra, hogy mi a pénz, jövedelem, bank, kamat, nyereség, veszteség stb..
Nem lenne olyan ördöngösség pedig ez sem, mint a kémiai reakciók bebiflázása.

HaRaN 2008.12.13. 20:37:35

Ahhoz tényleg nem kell gimnázium, hogy az ember alapvető dolgokat tanuljon:
Hogyan lehet spórolni (a pénz egy részét félreteszed)
hogy lehet megtakarítani (ne vegyél mindenből drágát)
mi a fontosabb (három kocsid legyen, vagy esetleg vegyél egy házat)

Az egész nyitja csakis az elhatározás. Semmi tudomány nincs ebben. Max az, hogy mit lát a szüleitől. De itt a lényeg azon van, hogy rávegye magát arra, hogy tényleg csinálja végig. Ezt nem iskolában fogja megtanulni.
Az meg hogy mik is azok, hogy THM, netto, brutto, profit és hasonló mágikus szavak, azokat meg megtanulja ha odaér. Nem gimnáziumi téma, ha érdekli, ellég hamar utánanézhet.
Ne csináljunk műsort akaratgyenge emberekről, mert az médiaszemét, nem pedig hasznos műsor...

franko 2010.04.21. 11:26:59

nem, nincs igazad , ez egy kurva jó műsor..

Naki vagyok kerdojel 2013.07.17. 22:36:01

Én sem értek egyet a cikk mondanivalójával. A műsor olyan, amilyen, a lényegét kell nézni. Pl. a háztartások minimum 99%-ának halvány fogalma sincs arról, hogy mire megy el a bevétele. Pedig elég lenne egy Excelben (kockás papírin) vezetni, s máris sok minden kiderülne. Pl. hogy mennyi megy el cigire vagy fagyira. Vagy bármi másra, ami nem szükséges. Szóval a műsor gondolatébresztő jellege mindenképpen pozitív.
süti beállítások módosítása