HTML

Szólásszabadság

  • Naki vagyok kerdojel: Én sem értek egyet a cikk mondanivalójával. A műsor olyan, amilyen, a lényegét kell nézni. Pl. a h... (2013.07.17. 22:36) segítség, tönkrementem!
  • eLevente: Ha még blogod se lesz, akkor legalább sörözni menjünk már el :) (2010.07.01. 16:51) mizu
  • HaRaN: ? :-) (2010.06.30. 21:26) pachelbel
  • btkmersajt: 3 (2010.06.30. 21:21) pachelbel
  • btkmersajt: Kuuuuurva pachelbel, már olyan régóta mindig csak ezt találom itt. Tudom, hogy én vagyok a hüje, h... (2010.05.03. 12:56) pachelbel
  • Utolsó 20

radiobloglink

2007.10.28. 17:32 HaRaN

Olaszolszág

Olaszországban sokminden másképp van mint itthon és ez eléggé furcsán tudja kivenni magát, legalábbis számomra.
A közlekedés valahol a káosz és az őrület határán van. Az utfelfestés helyenként lemaradt, hisz az autósok majd ugyis tudják, hogy hol menjenek, minek őket korlátozni szabadságukban. Cserébe a vezetési stílusuk valahol a bunkóság és a leleményesség között féluton lehet. Ezt ők is jól tudják, ezért van a végtelennél is több motoros az utakon, a járdákon, a tereken, meg mindenhol az egész országban. Motor alatt persze a robogót értem, amit valószinüleg hat góliátelem is elvinne Firenzéből Rómába... Igazából viccesen tud kinézni, mikor egy üzletember öltönyben, nyakkendőben hasít az autóúton 50-el és valószínűleg épp egy fontos tárgyalásra siet...
A táblákra semmi hasznos információ nincs kiirva. Helyenként kitesznek 40 táblát egyszerre, hogy biztosan megtaláld uticélod irányát, miközben elsuhansz mellette, bár lehet, hogy tudják, hogy a rengeteg egyirányú utca miatt ugyis fogsz még arra járni. A közelben levő városokat véletlenül sem jelzik, viszont legtöbb helyen Róma ki van írva. Igaz, hogy minden út Rómába vezet, de azért kicsit túlzás a "Róma 350km-re arra" felirat... Ugy látszik kicsit komolyan vették a "Hé paraszt melyik út megyen itt Budára" szituációt.
Egy nap Rómában tökéletes arra, hogy eldöntsd mit is nézel meg, ha egyszer Rómába utazol.
Ja, és a Colosseum méreteit kicsit eltúlozták a Gladiátorban
Statisztika:
cca. 2500 km
10 nap
4 nap betegség
1 nap tengerpart
9 város részletesebben

Szólj hozzá!

Címkék: velemtörténős


A bejegyzés trackback címe:

https://haran.blog.hu/api/trackback/id/tr5211029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása